Apigy is het bedrijf dat achter het Lockitron-systeem zit. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen sleutel meer nodig is bij het openen of sluiten van een deur maar maakt het mogelijk dit via je smartphone te doen, dus ook op afstand. Apigy is deze week begonnen met het verwerken van pre-orders van het Lockitron-systeem.

Lockitron dat gebruik maakt van Bluetooth 4.0, Wi-fi en NFC-technologie is op verschillende manieren te gebruiken. Zo kan er van afstand of van dichtbij het slot van de deur open of dicht gezet worden. De Bluetooth functionaliteit biedt tevens de mogelijkheid dat als het apparaat je telefoon detecteert het slot automatisch open wordt gezet.

Het slot biedt ook de mogelijkheid om via de applicatie op je telefoon een notificatie te sturen als iemand de deur opent met de sleutel of een andere smartphone. Ook wordt er melding gemaakt via de applicatie als er iemand voor de deur staat. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde klopsensor.

Apigy’s Lockitron is niet de eerste met een sleutelloze oplossing voor een deurslot, zo is er de Z-Wave van Schlage. Ook Yale heeft afgelopen jaar een apparaat aangekondigd dat werkt met NFC-technologie. Lockitron is nu via pre-order te bestellen voor 149 dollar. Verwacht wordt dat het in maart 2013 echt op de markt komt, mensen die een pre-order doen hoeven niet te betalen totdat het apparaat daadwerkelijk verstuurt wordt.