2min

Tags in dit artikel

, ,

Voor een van Google’s Moonshots-projecten, die vergezocht lijken maar waarvan Google toch gaat proberen om uit te werken, heeft de zoekgigant een nieuw bedrijf opgericht. Het bedrijf met de naam Calico zal gaan proberen om veroudering van mensen en ziektes die daarbij horen tegen te gaan.

"Ziekte en veroudering beïnvloeden iedereens families," geeft Google’s CEO Larry page aan. "Met wat lange termijn-, moonshot-denken over gezondheidszorg en biotechnologie denk ik dat we miljoenen levens kunnen verbeteren."

Page heeft niet bekend gemaakt welke producten zijn bedrijf met Calico op de markt wil brengen, maar geeft wel aan dat hij hoge verwachtingen heeft van de oplossingen voor gezondheidsproblemen die eruit moeten voortkomen, hogere verwachtingen dan het genezen van kanker.

"Een van de dingen die ik verbazingwekkend vind is dat wanneer je kanker zou genezen, je de levensverwachting van de gemiddelde persoon maar met drie jaar verlengt", geeft de Google-topman aan. "We zien het genezen van kanker als iets dat de wereld zou veranderen. Maar als je een stap terugneemt en naar de ziekte kijkt, zie je dat er veel tragische gevallen zijn van kanker, hoewel die erg verdrietig zijn, is in het grote plaatje het genezen ervan niet zo’n grote vooruitgang.

Erg opvallend is overigens dat een van de belangrijke namen binnen Calico die van Arthur D. Levinson zal zijn, tevens bestuurslid bij Apple. Levinson gaf vandaag aan: "Ik heb een groot deel van mijn leven gewijd aan wetenschap en technologie, met als doel het verbeteren van de menselijke gezondheid. Larry’s focus op grootschalige verbeteringen heeft me geïnspireerd, en ik ben heel erg opgewonden over wat er nog meer komen gaat.

Ook Tim Cook, CEO van Apple, gaf zijn steun aan het project van Google: "Voor veel te veel van onze vrienden en familie is het leven niet lang genoeg of de levenskwaliteit is niet goed genoeg. Arthur is een van de gekken die van mening is dat het niet zo hoeft te zijn. Er is niemand beter om deze missie te leiden en ik ben benieuwd naar de resultaten."