Het is al een tijdje stil betreffende Google TV, de software van Google die bedoeld is voor gebruik op televisies. Dat is misschien ook wel moedwillig; Google zou namelijk serieus overwegen om de noemer Google TV te vervangen voor Android TV.

Google TV is tot nog toe geen succes te noemen. Google’s bestuursvoorzitter Eric Schmidt spiegelde een krappe twee jaar terug bijvoorbeeld voor dat Google TV in de zomer van 2012 geïnstalleerd zou zijn op de helft van de televisies die op dat moment in de verkoop waren. Daar is niks van terecht gekomen. De naam Google TV is misschien een deel van het probleem en daarom zou de zoekgigant een andere naam willen gebruiken, meldt GigaOM.

Google TV is gebouwd op basis van Android en de naamswijziging zou in dat opzicht geen rare zet zijn. Google heeft inmiddels echter ook een ander ijzer in het vuur: Chromecast. Omdat die twee producten zich deels in elkaars vaarwater begeven, is Google nog aan het overdenken wat de strategiewijziging precies zal inhouden.