LG en Google tekenen tienjarige patentovereenkomst

LG en Google hebben de onderlinge band verstevigd door een grootschalige patentovereenkomst aan te gaan. Minimaal de komende tien jaar kunnen de bedrijven elkaars gepatenteerde technologieën in hun producten toepassen. Eerder sloot Google een soortgelijke deal met Samsung.

In navolging van landgenoot Samsung heeft ook LG een grote patentovereenkomst met Google afgesloten. Door de deal kunnen beide bedrijven gebruikmaken van technologieën die door de ander gepatenteerd zijn. In theorie krijgen LG en Google op deze manier meer vrijheid en wordt de ontwikkeling van nieuwe producten hierdoor vergemakkelijkt. De deal beslaat zowel bestaande als nieuwe producten en patenten.

In een statement laat een topman van LG weten dat hij erg content is met de overeenkomst, waarmee wordt voortgeborduurd op een lange samenwerking met Google. Een topman van Google is het daarmee eens en meldt dat de samenwerking ervoor zorgt dat de bedrijven zich beter kunnen op het ontwikkelen van geweldige producten en diensten.

De deal lijkt voor LG een levensgrote overwinning. LG nam WebOS van HP over en is voornemens dat besturingssysteem op veel verschillende apparaten uit te brengen. Daarbij kan LG nu de ontwikkeling op een hoger tempo laten verlopen.

Bron:LG Newsroom