‘Tesla schrapt Motors uit naam, gaat mogelijk meer bieden’

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft het al dagen over een nieuw plan voor zijn bedrijf. Details gaf hij tot nu toe niet, maar het lijkt erop dat het bedrijf grote plannen heeft. Gebaseerd op een aantal hints lijkt er een redelijk goed beeld te ontstaan van wat Tesla van plan is.

Gisteren kwam Reuters met een interessant bericht: afgelopen maandag bleek de domeinnaam van Tesla Motors veranderd te zijn. Gebruikers die nu naar teslamotors.com surfen, komen terecht op tesla.com. Dat lijkt erop te wijzen dat het bedrijf een grote stap van plan is, waarbij het niet langer enkel met auto’s bezig gaat zijn.

Een voorbeeld van eenzelfde stap was Apple, dat in 2007 afscheid nam van de naam Apple Computer en zichzelf tot Apple Inc omdoopte. Dat gebeurde vlak voor de lancering van de iPhone, waarmee het bedrijf een compleet nieuwe richting insloeg. De nieuwe richting waar Tesla in zou kunnen slaan lijkt ook al bekend: zonne-energie.

Een patent dat door Tesla geregistreerd werd luidt als volgt: "Het monitoren van zonne-energiepanelen en andere middelen om zonne-energie om te zetten in elektriciteit." Ook registreerde het bedrijf een patent dat slaat op het installeren van zonne-energiepanelen en het uitbrengen van advies.

Het belangrijkste bewijs ligt verder in het feit dat Tesla recent een bod van 2,5 miljard euro uitbracht op SolarCity, waarvan CEO Musk grootaandeelhouder is. Die overname moet nog altijd goedgekeurd worden door aandeelhouders en wordt bekritiseerd omdat SolarCity nog niet winstgevend genoeg zou zijn.

Bron:Recode