Autobedrijf Telsa is de afgelopen tijd flink in het nieuws geweest. Eerst toen het een zelfrijdende functie introduceerde in zijn elektrische auto’s, vervolgens toen iemand om het leven kwam door het verkeerd gebruiken van die functie. CEO en oprichter Elon Musk lijkt nu vastbesloten het imago van het bedrijf weer wat op te poetsen. Op Twitter schreef hij mogelijk deze week nog te komen met een nieuw ‘meesterplan’.

Musk schreef het volgende op zijn Twitter-account: "Werk aan het Topgeheime Tesla Meesterplan, Deel 2. Hoop later deze week te kunnen publiceren." Wat het plan precies in zal houden is natuurlijk nog niet bekend, maar speculatie is er genoeg. Met de woorden ’topgeheim meesterplan’ refereert hij naar een blogpost die hij in augustus 2006 maakte.

Toen onthulde Musk de plannen voor de Tesla 3 Sports Sedan en de Tesla S-vierdeurs. Mogelijk komt het bedrijf in dit tweede deel van het plan met een soortgelijke aankondiging van nieuwe voertuigen of extra plannen voor het opvoeren van de productie.

Met name daarmee heeft het bedrijf het redelijk moeilijk. Tesla wil eind dit jaar zo’n 80.000 tot 90.000 voertuigen geleverd hebben, maar op dit moment ligt de productie waarschijnlijk te ver achter op schema om die doelstelling te halen. Daarnaast kwam Tesla vorige maand in opspraak toen het 2,5 miljard dollar bood voor SolarCity.