1 min

De Amerikaanse mobiele betaaldienst Square lijkt naar Europa te komen. Gisteren plaatste het drie vacatures in Londen, wat erop signaleert dat de dienst mogelijk via Groot-Brittannië naar de rest van Europa gaat komen.

Square maakt onder meer een kaartlezer die het mogelijk maakt om een mobiele telefoon te veranderen in een betalingsterminal. Daarmee richt het zich vooral op kleine bedrijven die dit soort technologie willen gebruiken.

Twee van de vacatures zijn voor Londen geopend, voor een analist en communicatiemanager en voor Dublin zoekt men iemand voor de technische klantenservice. Square wilde zelf niet ingaan op verzoeken van Reuters om extra toelichting, maar de stap naar Europa zat er al enige tijd aan te komen.

Square begon namelijk in juni al met proeven om in Londen te lanceren. Destijds noemde CEO Jack Dorsey Europa een "erg interessante markt". Op dit moment is de dienst enkel nog beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Japen en Australië.

Overigens is Square bepaald niet de enige Amerikaanse onderneming die zijn betalingsdienst naar Europa wil brengen. Apple Pay werd vorig jaar nog in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd en heeft al deals gesloten met meerdere Europese banken. Ook Android Pay van Google is daar al beschikbaar.

Tegelijk zijn er ook wat gevestigde Europese spelers op de markt waarmee men de concurrentie aan zal gaan: het Zweedse iZettle en het Engelse SumUp.