McAfee heeft Unified Cloud Edge geïntroduceerd. Dat is een initiatief om beveiligingszorgen rondom de cloud aan te pakken, door de mogelijkheden van zijn Mvision Cloud, Web Gateway en Data Loss Prevention samen te voegen, om een borderless IT-omgeving mogelijk te maken. 

De samenvoeging stelt security professionals in staat om risico te verminderen en productiviteit te verhogen terwijl organisaties naar een veilige cloud-adoptie bewegen. Dat meldt HelpNetSecurity.

“Data en applicaties zijn naar de cloud verschoven, maar secure cloud-adoptie blijkt lastig voor organisaties omdat ze moeten werken met gelimiteerde security resources en omgevingen en tools die nieuwe vaardigheden voor security professionals vereisen”, vertelt Anand Ramanathan, vice president of product management and marketing bij McAFee. 

Uitdagingen overkomen

Een recent onderzoek van McAfee toonde aan dat 81 procent van de organisaties afzonderlijke management controls hebben voor DLP- en CASB-deployments. Dat kan leiden tot meer complexiteit en een lagere security-werkzaamheid. 

McAfee wil IT-professionals nu helpen bij het repliceren van consistent DLP-beleid bij meerdere endpoints, netwerken en cloud-oplossingen. Dat doet het bedrijf via een cloud-native architectuur die gebouwd is voor de enterprise. 

Daarin kunnen gebruikers één beleid inzetten voor meerdere omgevingen en met een enkele klik security events onderzoeken, rapporten van een enkele repository draaien en een consistente gebruikerservaring afdwingen. 

Unified Cloud Edge

McAfee realiseert zijn visie verder door Web Gateway en Vision Cloud samen te brengen, waardoor de oplossingen risk telemetry delen om naadloze threat prevention en bescherming van data te leveren.

Unified Cloud Edge komt dan ook met diverse voordelen. Zo is er allesomvattende zichtbaarheid en consistente controles voor data van apparaten tot de cloud. Ook zijn er verenigd beleid, incident-management, onderzoek, workflows en reporting voor cloud-, netwerk- en endpoint databescherming. 

Unified Cloud Edge komt met een nieuw niveau van simpliciteit als het gaat om threat en data beschermingsadministratie. Ook zijn er consistente verdedigingen tegen dreigingen op cloud-niveau, door miljarden events te analyseren met machine learning. Er is ook een consistente gebruikerservaring als er gewerkt moet worden met de security van gevoelige data in meerdere omgevingen.