Okta heeft onlangs nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de Customer Identity and Access Management (CIAM)-oplossingen. Nieuwe functionaliteit is onder meer de komst van de tools Device Authorization Grant, Branding en Custom Administration.

Okta maakt flink werk van de integratie van de overgenomen Auth0-oplossingen in het eigen CIAM-portfolio. Hiermee wil de identiteitsspecialist zich beter op de huidige groeiende markt voor CIAM-oplossingen manifesteren. Zodat klanten beter hun eigen klanten kunnen identificeren en meer maatwerk voor hen kunnen toepassen.

Hiervoor gaan beide nu nog afzonderlijke bedrijven als één bedrijf opereren. Hiervoor worden dan ook twee CIAM-productafdelingen ingericht binnen zowel Okta als Auth0. Dit moet klanten meer keus bieden in het implementeren van CIAM.

Nieuwe functionaliteit

Onderdeel van deze strategie is de komst van een aantal gezamenlijke oplossingen. Met de introductie van de tool Device Authentication Grant kunnen bedrijven de registratie en toegang van gebruikers versimpelen en beter beveiligen. De dienst richt zich op bijvoorbeeld gedeelde IoT-devices als smart TV-applicaties, slimme speakers, kiosken en terminals. De tool helpt de user experience voor registratie en inloggen te verbeteren, reduceert het aantal niet meer gebruikte registraties en vergroot de veiligheid, ongeacht de gebruikte interface.

De komst van de tool Branding helpt bedrijven makkelijker communiceren met klanten en het duidelijk bieden van een consistente branding via inlogpagina’s, error-pagina’s en e-mailtemplates. Dit zonder het toevoegen van eigen code.

Daarnaast zorgt de aangekondigde tool Custom Administrator Roles voor een reductie van de benodigde governance-tijd, de tijd die nodig is om precies uit te zoeken wie waartoe toegang heeft. De tool helpt bedrijven onder meer met het opstellen van gedetailleerde rollen voor beheerders die daarmee op hun beurt weer eindgebruikers, groepen en applicaties kunnen beheren. Ook biedt de tool de optie dat iedere beheerslaag binnen bedrijven de juiste benodigde toegang krijgt.

Overige oplossingen

Andere nieuwe oplossingen die Okta introduceert zijn onder meer nieuwe geautomatiseerde workflows voor identiteitsbeheer in Okta. Verder is nu ook het Auth0 Identity Platform op Microsoft Azure beschikbaar. Hierdoor kunnen klanten deze dienst nu ook vanuit deze public cloudomgeving afnemen.