1 min

Okta heeft Okta Device Access geïntroduceerd. De dienst stelt bedrijven in staat bestaande IAM-mogelijkheden uit te breiden naar betere toegangsbeveiliging van zakelijke devices in een hybride werkomgevingen.

Okta Device Access, een nieuw onderdeel binnen Workforce Identity Cloud, geeft bedrijven de kans hun zero trust-strategie beter uit te rollen in hybride werkomgevingen. De dienst breidt daarvoor de bestaande Identity and Access Management-functionaliteit uit.

De nieuwe dienst biedt sterkere authenticatie voor het ontgrendelen van zakelijke devices in hybride werkomgevingen. Ook biedt het een vereenvoudigde inlogervaring. Dit moet identiteits- en authenticatiebeheer uitbreiden naar meer dan alleen multi-factorauthenticatie.

Desktop MFA

De dienst biedt twee mogelijkheden. Desktop MFA voor Windows en macOS breidt het geavanceerde MFA-beleid van Okta uit naar de desktop-login voor een betere zero trust, het beschermen van lokaal -op het device- opgeslagen data en applicaties en verder andere lokale diensten die niet met het internet zijn verbonden.

Desktop Password Sync

Desktop Password Sync voor macOS laat lokale macOS-accounts Okta-referenties en probleemloze toegang tot diensten als Okta Verify en FastPass gebruiken. Dit voor meer bescherming tegen phishing-aanvallen.

Verder zorgt het er ook voor dat bedrijven relevante device-context kunnen meenemen in hogere authenticatiestromen en deze devices een hogere securitygarantie krijgen via de Device Assurance-features in Okta Verify.

Desktop Password Sync for macOS-functionaliteit is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Jamf en gebouwd op het Single Sign-On Extension-platform van Apple.

Lees meer: Okta lanceert Security Center om te helpen bij ID-security posture