1 min

Trend Micro heeft de functionaliteit van zijn Trend Vision One-securityplatform verder uitgebreid met verbeterde mogelijkheden voor het beheer van securityrisico’s in cloudomgevingen. Vooral hybride IT-omgevingen kunnen hiervan profiteren.

Trend Micro wil bedrijven helpen met het verkleinen van het aanvalsoppervlak van al hun IT-omgevingen. Hierbij gaat het tegenwoordig niet alleen meer om on-premises-, maar ook in de (multi)cloudomgevingen als AWS, Google Cloud, Microsoft Azure en die van andere aanbieders. Het bedrijf wil daarnaast Kubernetes-omgevingen die binnen deze cloudomgevingen draaien, beschermen.

Nieuwe functionaliteit voor platform

Onlangs heeft de securityspecialist daarom zijn external attack surface management (EASM)-mogelijkheden van zijn overkoepelende Trend Micro Vison One-securityplatform verder uitgebreid.

Met deze nieuwe XDR- en risciobeheersfunctionaliteit voor cloudomgevingen krijgen bedrijven onder meer nieuwe mogelijkheden voor het geheel cloudgebaseerd agentless scannen op kwetsbaarheden, een verbeterd Cloud Security Posture Management of CSPM en een verbeterd Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM).

Daarnaast biedt de nieuwe functionaliteit ook meer mogelijkheden voor een uitgebreid inzicht in de risico’s van (hybride) cloudomgevingen en meer inzicht in de beveiligingsrisico’s rondom containers en dan specifiek clusters en images.

Consolidatie en meer inzicht

Uiteindelijk moeten deze updates ervoor zorgen dat het Trend Vision One-securityplatform zich niet alleen richt op ‘cloud native application protection platform (CNAPP)-onderdelen’, naar eigen zeggen van Trend Micro.

Met de nieuwe functionaliteit kunnen bedrijven nu beter hun cybersecurityinitiatieven consolideren en een compleet inzicht krijgen in alle (cloudgebaseerde) securityrisico’s voor hun hybride IT-omgevingen.

Lees ook: Publieke sector gaat hybride multicloud-implementaties vervijfvoudigen