1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , , ,

Twee dagen geleden gaven we bericht over een beveiligingsprobleem binnen iOS. Door een loophole hebben applicaties toegang tot alle foto’s, zodra er toestemming aan de app wordt gegeven voor toegang tot je locatie. Nu blijkt dat dit op Android ook het geval is.

De New York Times toonde in een onderzoek aan dat toegang verkrijgen tot foto’s en video’s voor elke externe ontwikkelaar mogelijk is. Nu komt de Times met het nieuws dat ook Android apps toegang hebben tot je foto’s, zonder directe toestemming. De methode die wordt gebruikt is ten opzichte van iOS echter niet hetzelfde. Android slaat foto’s altijd op in een standaard folder, waardoor het kopiëren van foto’s ongezien kan gebeuren. Het is volgens Google echter geen beveiligingsprobleem, aangezien het systeem bewust op deze manier is ontworpen.

Google laat tegenover The Verge weten dat een Mac en PC op dezelfde manier werken. Android is ontworpen om gebruikers toegang te geven tot zijn eigen foto’s op een verwijderbare geheugenkaart. Het bedrijf geeft wel aan opnieuw te zullen kijken naar een aparte permissie voor toegang tot foto’s. Als reden geeft Google het feit dat telefoons en tablets tegenwoordig zo ver ontwikkelt zijn dat ze gebruik maken van ingebouwd, niet verwijderbaar geheugen. Wanneer een oplossing verwacht kan worden is niet bekend.