Voormalig hoofd datacenter Intel wordt COO Google Cloud

Abonneer je gratis op Techzine!

Google Cloud-CEO Diane Greene heeft met een blogbericht bekendgemaakt dat Diane Bryant aan de slag gaat als Chief Operating Officer (COO) binnen het bedrijf. Bryant werkte meer dan 25 jaar bij Intel, waar ze recentelijk nog verantwoordelijk was voor de datacenter-activiteiten.

Daardoor werd de topvrouw ook wel gezien als één van de drie invloedrijkste bestuurders binnen Intel. In mei kwam daar echter verandering in, omdat ze wegens familieomstandigheden een stapje terug deed. Het zou aanvankelijk om een vertrek van zes tot acht maanden gaan.

Er is nu echter een document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC), zo weet CNBC. Daaruit blijkt dat Bryant Intel per 1 december gaat verlaten. Ook zou de topvrouw nog een bedrag van 4,5 miljoen dollar kunnen verwachten.

Ervaring Bryant

Greene schrijft over Bryant dat ze niet aan iemand anders kan denken met relevantere ervaring en talent. Bryant wordt door de CEO een engineer met een enorme zakelijke focus genoemd. Anderzijds staat in de blogpost de ervaring van Bryant centraal, onder meer als Corporate Vice President en Chief Information Officer van Intel.

De voormalig hoofd datacenter van Intel wordt gezien als één van de invloedrijkste vrouwelijke bestuurders in Silicon Valley. Ze zet zich ook in voor vrouwen in de technologische sector. Zo diende ze als mentor en sponsor voor vrouwen in de technologie. In ieder geval worden door de stap de twee invloedrijke bestuurders binnen Google Cloud Platform vrouw.

Verder laat Greene weten dat ze erg uitkijkt naar nauwe samenwerking met Bryant. Daaraan voegt ze afsluitend toe dat Google Cloud een geweldig jaar te wachten staat. Wellicht insinueert Greene hiermee dat Bryant in 2018 de rol van COO bij Google Cloud gaat vervullen. Een specifieke datum is in ieder geval niet gecommuniceerd.