Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft bij monde van Chris Keroack, releasemanager bij Microsoft, aangekondigd dat het derde servicepack voor Windows XP vanaf 29 april beschikbaar zal komen.

Keroack geeft aan dat SP3 afgelopen maandag naar de fabrikanten is verstuurd en het servicepack op 29 april voor iedereen beschikbaar zal komen via het Download Center. Voor wie wil updaten via Windows Update moet nog even wachten. De distributie van SP3 via automatische updates zal aan het begin van de zomer starten. Eerder al noemde men 10 juni als de mogelijke datum.

Het servicepack is een verzameling van alle voorgaande updates voor het Windows XP-besturingssysteem, maar volgens Microsoft zal de update ook enkele nieuwe functionaliteiten aan het besturingssysteem toevoegen. Grote Vista-functies maken echter geen deel uit van de update, met uitzondering van Network Access Protection, een methode waarmee beheerders meer controle op de netwerktoegang van computers uit kunnen oefenen.

Daarnaast verbetert SP3 de omschrijvingen van de beveiligingsopties in het configuratiescherm. Tot slot wordt de Microsoft Kernel Mode Cryptographic Module geïnstalleerd en wordt Windows Product Activation (WPA) van een update voorzien, waardoor Windows en het servicepack zonder productsleutel geïnstalleerd kunnen worden.