Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens de New York Times kunnen we op korte termijn een officiële iPad-app verwachten van Facebook. Gisteren schreven we nog over een Facebook project dat de appstore van Apple compleet buitenspel moet zetten, vandaag kunnen we melden dat Facebook de iPad toch enigszins omarmt door met een eigen app te komen.

Volgens de bronnen van de New York Times heeft de iPad app een geheel nieuw design welke is geoptimaliseerd voor het touchscreen van de iPad. Ook zouden functies als bijvoorbeeld de camera zijn inbegrepen in de app, zodat je snel een foto kan maken die ook meteen op je Facebook pagina wordt gepubliceerd.

Ook functies als Facebook Chat en Facebook Groups zijn geschikt gemaakt voor de iPad. De grote vraag is of Facebook zich alleen op de iPad heeft gericht of ook al klaar staat om een tablet applicatie voor de Android tablets te lanceren.

Mark Zuckergberg was eerder niet zo tevreden over de iPad en liet zijn ongenoegen toen ook goed blijken.

Komt er een mobiele Facebook app voor de iPad?

Het verhaal dat we gisteren brachten, gaf een heel ander beeld van Facebook zijn visie op Apple en de appstore. Facebook zou namelijk aan een eigen appstore werken voor mobiele applicaties, welke volledig in de browser van de iPhone en iPad moet gaan draaien. Ook zou Facebook credits, het betaalsysteem van Facebook, beschikbaar moeten komen op dat platform. Facebook zou net als vele andere uitgevers niet blij zijn met het verdienmodel van Apple’s appstore, waarbij 30 procent van de verkoopprijs moet worden ingeleverd bij Apple.