Fanatieke spelers van het spel Gran Turismo 5 kunnen binnenkort weer helemaal losgaan. De populaire race-sim zal volgende maand namelijk een grote update en DLC krijgen.

Dit heeft de bedenker en legende achter het de serie, Kazonori Yamauchi op Twitter bevestigd. In de tweet bedankt hij de fans van Gran Turismo 5 voor het wachten en laat hij weten dat er in de derde week van Oktober een grote update aan zal worden geboden en een week later zal er DLC vrij worden gegeven. De grote update zal luisteren naar de naam "Spec 2.0".

Buiten verschillende relatief kleine updates voor het spel dateert de laatste grote update voor Gran Turismo 5 uit juni van afgelopen dit jaar. In deze update werden er kleine aanpassingen gedaan in de gameplay en de manier van het kopen van onderdelen. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe update en DLC met zich mee zal brengen maar het is duidelijk dat ontwikkelaar Polyphony zijn ogen goed openhoudt. Na een tijd van stilte rond DLC komt de ontwikkelaar nu in dezelfde maand als Forza 4 met content. De mogelijkheid bestaat dat de DLC voor Gran Turismo meer wagens tot premium opgewaardeerd worden. Iets waar in het verleden al de nodige discussies over zijn gevoerd.