Abonneer je gratis op Techzine!

Na Twitter en Google+ gaat ook Facebook bekende personen verifiëren. Dit heeft de immens populaire website vandaag laten weten. Het bedrijf gaat zelf contact opnemen met de personen om ze te verifiëren. Het is op dit moment nog niet mogelijk voor de Nederlandse BN’ers om zichzelf aan te melden.

Facebook zal de nieuwe feature per direct in gebruik gaan nemen. Echter zal het in eerste instantie wel gaan om een invite only-systeem. Dit betekent dat vooralsnog alleen bekende personen en gebruikers met een hoog aantal subscribers zullen worden geverifieerd. Wanneer dit is gebeurd zal deze account vaker verschijnen in de "mensen die je wilt volgen-lijst". Daarnaast biedt Facebook ook de mogelijkheid om een nickname te tonen.

Facebook is met deze nieuwe optie niet de eerste website die accounts gaat verifiëren. Zo lanceerde in 2009 bijvoorbeeld Twitter al een vergelijkbare dienst en kwam Google+ een kleine maand na haar lancering met deze optie. Enkel zal Facebook niet een vinkje tonen zoals Twitter dit wel doet. Dit is een opmerkelijke beslissing te noemen. Bij Twitter is het namelijk op deze manier erg duidelijk of het gaat om de echte persoon achter de naam. In plaats daarvan zal Facebook de mogelijkheid geven om een nickname te tonen. Normaal kunnen gebruikers alleen hun echte namen gebruiken.