Abonneer je gratis op Techzine!

De populaire applicatie Draw Something heeft gisterenavond een aantal nieuwe functionaliteiten gekregen. Zo heeft ontwikkelaar OMGPOP nieuwe tekenopdrachten toegevoegd aan de gameplay: naast voorwerpen krijgen gamers de opdracht om popsterren en acteurs te tekenen. Ook zijn een chatfunctie, een undo-knop en een deelfunctie aan het spel toegevoegd.

Inmiddels zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren gedownload van Draw Something. Van de 50 miljoen downloaders zijn momenteel 36,4 miljoen actieve gebruikers. Volgens de laatste cijfers maken gamers dagelijks minder gebruik van de populaire app. Wellicht dat OMGPOP om die reden een aantal nieuwe functionaliteiten heeft toegevoegd aan de gameplay.

Eén van de nieuwe toevoegingen is dat gamers naast voorwerpen ook beroemdheden moeten tekenen. Naast gieters en harken komen er nu ook tekenopdrachten voorbij als Elvis Presley, Jack Sparrow en Ozzy Osbourne. Dan Porter, de CEO van OMGPOP, bevestigt tegenover Mashable dat het ontwerpteam iedere week nieuwe woorden toevoegt aan de bibliotheek en oude opdrachten verwijdert. Op dit moment heeft OMGPOP zo’n 20 beroemdheden aan de gameplay toegevoegd, maar dat zullen er nog meer worden in de toekomst.

Een andere belangrijke toevoeging is de undo-knop. Als je tekent zal het geregeld voorkomen dat je een verkeerde lijn tekent, of een verkeerde kleur hebt gekozen. Door een simpele druk op de undo-knop wordt je laatste wijziging aan de tekening ongedaan gemaakt. Meerdere aanpassingen wissen is echter niet mogelijk. Een andere nieuwe optie is de chatfunctie. Hiermee kun je korte teksten bij je tekening meesturen. Ook kunnen gamers voortaan hun tekeningen met social media als Facebook en Twitter delen.

De wijzigingen zijn zowel voor de iOS- als Android-versie van Draw Something doorgevoerd.