Dotcom: ‘Verenigde Staten hebben me er in geluisd’

Abonneer je gratis op Techzine!

Kim Dotcom stelt in de aanval te gaan tegen de VS. De veranderde houding komt nadat aan het licht kwam dat een aantal geplaatste bestanden, waarvan men wist dat deze zich schuldig maakten aan piraterij, niet werden verwijderd omdat de rechtbanken dit specifiek gevraagd hadden.

Dotcom stelt dat de overheid aan MegaUpload zou hebben gevraagd om een aantal bestanden die via de website NinjaVideo werden verspreid onder het grote publiek, niet te verwijderen om het onderzoek te helpen. NinjaVideo plaatste links naar bestanden op MegaUpload die onder andere TV shows, documentaires en films bevatten. Later werden deze bestanden in het rapport opgenomen als voorbeelden van de copyright schendende bestanden, aanwezig op de MegaUpload-server.

Dotcom heeft intussen zijn haat voor het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) al lang en breed via Twitter kenbaar gemaakt en stelt dat het DOJ een bende stuurloze kwaadwillende Amerikaanse advocaten is en dat hij de Amerikaanse overheid kan aanklagen voor het vernietigen van het bedrijf en zo’n 2.6 miljard dollar aan schadevergoeding kan eisen.