Verkoop Nintendo Wii U ook in februari slecht

Abonneer je gratis op Techzine!

Nintendo ziet ook in februari de verkoop van de Wii U tegenvallen, februari werd hiermee de volgende maand waarin Nintendo de harten van gamers niet voor zich wist te winnen. De verkoop stijgt, maar blijft onder de maat, zo blijkt uit cijfers van NPD.

Na de deprimerende resultaten in januari, blijft ook in februari de klapper rondom Nintendo’s groots gepresenteerde console uit. In de Verenigde Staten steeg de verkoop wel met 40 procent ten opzichte van de maand ervoor naar een totaal van 64.000 stuks. Dat is echter alsnog minder dan welke maand dan ook in de boeken van PlayStation 3 of Xbox 360.

De feestdagen waren zoals verwacht een prima impuls voor de verkoop van de toen nog vers geïntroduceerde Wii U. Toch kan het geen muziek in Nintendo’s oren zijn om te horen dat de zeven jaar oude Xbox 360 vier keer beter verkoopt.

Shigeru Miyamoto van Nintendo vertelt ondertussen zich geen zorgen te maken over de verkoopcijfers. Hij ziet nog een lange levenscyclus voor de spelcomputer. Ontwikkelaars zien dat echter minder rooskleurig in.