Microsoft excuseert voor altijd online-tweets

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een statement de deur uit gedaan waarin het bedrijf zich distantieert van de uitspraken van Adam Orth, een medewerker van het bedrijf. Orth besprak op Twitter zijn standpunt ten opzichte van apparaten die altijd online zijn, de medewerker zag het probleem van dit soort apparaten niet.

De gamingwereld veronderstelde dat Orth in ging op geruchten over de volgende Xbox, er wordt al enige tijd gesteld dat de console altijd van een internetverbinding moet worden voorzien om gebruikt te kunnen worden. De tweets van Orth gaan wel over zo’n apparaat, maar de Xbox wordt nooit bij naam genoemd. Wel spreekt Orth over een spelcomputer, waardoor toch wel duidelijk wordt waarover Orth het werkelijk heeft.

"Ik snap niet waarom iedereen zich zo druk maakt over een spelcomputer die altijd altijd online is. Elk modern apparaat is altijd online."

Microsoft stelt dat de uitspraken van Orth niet gezien moeten worden als het algemene standpunt van de softwaregigant tegenover de kwestie. De uitspraken werden in de gamingwereld met veel verbazing en onvrede ontvangen, Microsoft biedt dan ook excuses aan wanneer mensen zich beledigd hebben gevoeld door de uitspraken van Orth.

Microsoft geeft ook aan dat het nog geen aankondigingen heeft gedaan over de volgende Xbox en dat het daar bovendien ook nog niet aan toe is op dit moment. Waarschijnlijk wordt de volgende Xbox later deze maand gepresenteerd.