Facebook is begonnen met het uitrollen van de uitgebreide Graph Search in de Verenigde Staten. Met deze nieuwe zoekfunctie is het mogelijk om zeer specifieke zoekopdrachten over locaties of vrienden te doen. Facebook heeft het afgelopen half jaar de functie getest onder een selectieve groep gebruikers en nu mogen alle Amerikanen als eerste over op de vernieuwde Graph Search. Wanneer de Benelux en de rest van de wereld aan de beurt is, is nog onduidelijk.

De nieuwe zoekfunctie van Facebook gaat veel verder dan wat gebruikers nu zijn gewend. Met simpele zoekopdrachten kan je eenvoudig informatie naar boven halen die anders veel tijd in beslag hadden genomen. Bijvoorbeeld alle foto’s van mijn Facebook-vrienden van voor 2008, of alle restaurants in Amsterdam die mijn vrienden leuk vinden. Dit kan echter met een tal van onderwerpen bijvoorbeeld muziek, films, games, boeken, hotels, steden, attracties en andere bezienswaardigheden.

De nieuwe zoekfunctionaliteit zal voorlopig alleen in de webversie beschikbaar worden gesteld. Facebook heeft de mobiele versie nog in ontwikkeling, ook zal Facebook alle statusupdates, likes en reacties opnieuw moeten indexeren dat deze ook goed doorzoekbaar zijn. Vandaar dat het bedrijf waarschijnlijk ook kiest voor een uitrol per land. Er komt nogal wat werk bij kijken.