‘Snapchat weigert bod van 4 miljard van Google’

Abonneer je gratis op Techzine!

Nog geen dag nadat het vermeende bod van 3 miljard dollar afkomstig van Facebook op het bedrijf Snapchat werd afgeslagen, lijkt er wederom een bod te zijn afgeslagen. Ditmaal zou het gaan om een bedrag van 4 miljard dollar, dat Google bereid is op tafel te leggen voor Snapchat.

Dat Snapchat-oprichter Evan Spiegel niet over één nacht ijs gaat, toont hij aan door naar verluidt wederom een miljardenbod op zijn bedrijf af te slaan. Vandaag meldde Om Malik van GigaOM dat Snapchat een bod van vier miljard dollar afkomstig van internetgigant Google naast zich neer zou hebben gelegd.

Een belangrijke reden voor het afslaan van het bod zou kunnen zijn dat Evan Spiegel de waarde van zijn onderneming nog meer wil opschroeven. Momenteel worden er per dag zo’n 350 miljoen snaps verzonden. Ter vergelijking, op Facebook worden dagelijks zo’n 400 miljoen foto’s geplaatst.

Facebook zou volgens geruchten een bod van 3 miljard dollar hebben gedaan op Snapchat. De sociale netwerksite zou met het overnemen van Snapchat proberen het jongere publiek niet te verliezen. Facebook kampt namelijk met het verschijnsel dat steeds meer jongeren afhaken en overstappen op nieuwe vergelijkbare diensten.