Analist voorspelt fusie van Apple en Microsoft

Abonneer je gratis op Techzine!

Zo nu en dan komen bepaalde analisten met opvallende beweringen. Dat de uitspraak van analist Keith Fitz-Gerald opmerkelijk is, kan als een understatement opgevat worden. Fitz-Gerald verklaarde namelijk in een interview dat een fusie tussen Apple en Microsoft weliswaar ondenkbaar lijkt, maar dat hij het niet onmogelijk acht.

Een fusie tussen de twee grote rivalen wordt mogelijk geacht door Keith Fitz-Gerald. Deze analist verklaarde tijdens een interview met de Amerikaanse televisiezender Fox Business dat het hem een mogelijkheid lijkt dat Apple en Microsoft gaan fuseren binnen een tijdsbestek van vijf à tien jaar.

Met een dergelijke fusie zouden beide technologiegrootheden sterker staan tegen het opkomende type internetbedrijven zoals Facebook en Google. Fitz-Gerald verklaart: "Ik denk dat Apple en Microsoft moeten samenwerken de komende jaren en zelfs een fusie binnen vijf tot tien jaar sluit ik niet uit. Zo kunnen ze het opnemen tegen de hedendaagse bedrijven."

Al zouden beide mastodonten er zelf toe willen besluiten om te gaan fuseren, dan zullen internationale juridische instanties hen waarschijnlijk het recht hiertoe ontzeggen. Maar wie weet hoe de markt er over enkele jaren uitziet.