‘Twitter wil gebruikers producten laten kopen met 1 klik’

Abonneer je gratis op Techzine!

Microblogdienst Twitter is momenteel bezig met het testen van een nieuwe knop waarmee direct aankopen kunnen worden gedaan. De knop verschijnt bij sommige gebruikers in het overzicht. Omdat het om een test gaat is het onbekend of de functie uiteindelijk ook breed uitgerold wordt.

In bepaalde tweets waarin een product wordt aangeprezen verschijnt bij sommige gebruikers een koop nu-knop. Dit werd ontdekt door Re/code, dat de knoppen in de mobiele app van Twitter tegenkwam. Hoewel de knoppen momenteel nog niet functioneren zullen ze vermoedelijk bedoeld zijn om direct een aankoop te doen bij webwinkels. De koppeling tussen Twitter en de webwinkels wordt gevormd door de shopping-app Fancy waarop producten kunnen worden aangeprezen.

Op dit moment willen Fancy en Twitter geen commentaar geven op de vondst. Omdat de knoppen niet bij alle gebruikers verschijnen wordt verondersteld dat het om een test gaat. Het is op dit moment onduidelijk of de knoppen op termijn wereldwijd worden uitgerold. Twitter is al langere tijd op zoek naar nieuwe bronnen van inkomst, de blogdienst sloot eerder dit jaar ook een deal met Amazon waardoor een product via een tweet aan de winkelmand kan worden toegevoegd.