Google investeert miljoenen in Youtube-sterren voor nieuwe content

Abonneer je gratis op Techzine!

Dat het maken en publiceren van video’s op YouTube zeer verdienstelijk kan zijn is inmiddels wel bekend, maar voor de echte YouTube-sterren ligt er nog veel meer geld klaar. Google investeert namelijk miljoenen dollars in deze mensen om hun te helpen nog meer en nog betere video’s te maken. Daarnaast wil het deze gebruikers aan YouTube binden zodat ze niet overstappen naar een ander platform.

Google heeft bekendgemaakt dat het opnieuw gaat investeren in zijn YouTube-sterren, naast de promotie van hun video’s met advertenties, het beschikbaar stellen van de nieuwste videoapparatuur en opnameruimtes in Los Angeles, Londen, Tokyo en binnenkort New York gaat het de sterren nog verder financieel ondersteunen. Google wil dat de YouTube-sterren hun ambities volledig waar kunnen maken en is bereidt daar voor te betalen.

YouTube zal gaan experimeteren met nieuwe formaten en ideeën. "We zullen onze handen vies maken en we zullen zeker fouten gaan maken met het maken van nieuwe video’s, maar hopelijk leidt het tot fantastische nieuwe videocontent voor YouTube."

Er gaan al een tijdje geruchten dat Facebook bekende Youtube-sterren aan zich wil binden zodat ze hun video’s direct op Facebook gaan plaatsen. Ook zijn er tegenwoordig veel televisiestations die talenten op YouTube proberen te vinden. Door flink te investeren in de YouTube-sterren kan Google ook van ze eisen dat zich binden aan het videoplatform en dus niet overstappen.