Apple voert twee-staps-authenticatie in voor Facetime en iMessage

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft twee-staps-authenticatie nu ook beschikbaar gemaakt voor Facetime en iMessage. Gebruikers die deze beveiliging inschakelen moeten een tweede wachtwoord aanmaken wat ze vervolgens in de app moeten invoeren. Twee-staps-authenticatie was al beschikbaar voor iCloud en iTunes, maar nu dus ook voor Facetime en iMessage.

Apple verplicht de twee-staps-authenticatie op dit moment nog niet, gebruikers moeten deze functie zelf inschakelen. Het bedrijf lijkt beveiliging een stuk serieuzer te nemen sinds het bedrijf afgelopen zomer negatief in het nieuws kwam, toen lekten er allemaal naaktfoto’s van bekende sterren uit en er werd toen al snel met de vingers naar iCloud gewezen. Apple heeft nooit bevestigt of erkent dat ze gehackt waren, maar beveiliging lijkt wel ineens hoger op de agenda te staan.

Apple is ook een van de laatste grote internetbedrijven dat met twee-staps-authenticatie komt. Andere bedrijven zoals Facebook, Google, LinkedIn Microsoft en Twitter bieden dat al veel langer aan.

Door in te loggen met twee verschillende wachtwoorden moeten de diensten van Apple een stuk veiliger worden en moeilijker te hacken.