2min

Tags in dit artikel

, ,

Netgear lanceert de ReadyNAS RR2312, die voluit ook wel 1U 12-bay High Density Rackmount Network Attached Storage genoemd wordt. Het bedrijf geeft aan dat deze NAS de eerste 12-bay BAS in 1U vorm is. Daardoor moet het apparaat de kleinste oplossing met een dergelijke opslagcapaciteit op de markt zijn.

Het apparaat maakt gebruik van een quad-core high-performance Intel Atom C3000-processor met quad gigabit Ethernet network interface. De NAS ondersteunt zodoende tot 40 IP-beveiligingscamera’s met HD en hoge framerate, geholpen door Netgear’s XRAID-technologie (bescherming tegen uitval van harde schijf en maximaliseert gebruik van alle capaciteit van de schijf). IT-beheerders kunnen extra opslagcapaciteit toevoegen naarmate er meer bewakingsvideo’s bijkomen. Er is een maximum van 120 TB opslag.

ReadyNAS 2312 draait op Linux 4 zakelijke BTRFS-bestandssysteem en biedt een volledige set zakelijke functionaliteiten van het ReadyNAS-besturingssysteem. Denk hierbij aan ondersteuning voor virtualisatie, RAID 0, 1, 5, 6, 10, 50 en 60 en databescherming die gedeeld wordt door Netgear ReadyNAS-producten. Door de software is het apparaat te koppelen met de nieuwe Netgear VNC4030 en VNB4000, een draadloze camera op batterijen die ONVIF-compliant is.

Beveiliging

Het 12-bay ontwerp en de vier gigabit Ethernet-interfaces van het apparaat moeten voor goede prestaties en dataschaalbaarheid tegen een lage prijs zorgen. De opgeslagen data krijgen bescherming van een hybride backup-proces, waarbij drie opties mogelijk zijn. Samengevat betekennen de mogelijkheden een gecentraliseerde computer backup, een disaster recovery-oplossing (ReadyDR) en een backup naar de cloud.

De gecentraliseerde computer backup werkt met de ReadyCLOUD-applicatie voor PC en Mac. Hiermee wordt elk uur een opname van data gemaakt, zodat informatie up-to-data is. Zo moet de gebruiker snel en eenvoudig data kunnen herstellen bij verlies of corruptie. Disaster recovery levert bedrijven bescherming tegen onverwachte rampen. Bij deze optie vindt ieder uur een een geautomatiseerde en voortdurende block level data-backup naar een tweede ReadyNAS plaats. De laatste mogelijkheid zorgt voor synchronisatie met de publieke cloud, zoals AWS, Amazon Cloud Drive, Google Drive en Dropbox.

Beschikbaarheid

Het product is inmiddels te pre-orderen bij verschillende webwinkels. Het standaard model zonder disk kost bij Amazon bijvoorbeeld 1599,99 dollar. Het model 72 TB Enterprise kost 7899,99 dollar.

Onlangs liet Netgear nog weten dat de app Netgear Insight beschikbaar is. Hiermee kunnen gebruikers access points, switches en opslagapparaten op afstand instellen en monitoren. Volop ontwikkelingen rondom het bedrijf dus.