Abonneer je gratis op Techzine!

Gebruikers van AOL Instant Messenger kunnen voorlopig nog niet communiceren met gebruikers van andere IM-diensten als Yahoo, MSN en ICQ.

Dit kan geconcludeerd worden uit een verklaring van AOL die een Instant Messenger service hebben waarbij 150 miljoen mensen zijn aangemneld. AOL richt zich vooral op zijn eigen messenger. Dit omdat het teveel tijd en geld kost om servers aan te passen om te communiceren met andere IM-services aldus AOL.

MSN en Yahoo zitten ook niet meer te springen om gebruikers uit te wisselen met AOL. Dit omdat MSN enYahoo zelf de afgelopen jaren de gebruikersaantallen flink hebben zien stijgen.

Volgens de Federal Communications Commission is AOL na de fusie met Time Warner verplicht om twee keer per jaar de comptabiliteit van de servers te testen. Bovendien is AOL verplicht om, als het met een ‘advanced’ IM-breedbanddienst begint, het gewone IM-netwerk voor concurrenten open te zetten.

Totdat de servers met elkaar verbonden zijn, kunnen gebruikers met de Trillian software van Cerulean Studios alle grote messengers in één programma openen.