min

Tags in dit artikel

, , , ,

De afgelopen tijd is er in Nederland een boel verandert ten aanzien van ADSL abonnementen. KPN is al lang niet meer de enige ADSL provider, en er is een groter aanbod aan pakketen gekomen. PC Magazine heeft nu in samenwerking met Speedtest de goedkope pakketten op de meetbank gelegd en ze op prijs-kwaliteitverhouding vergeleken.

In de test worden de de Lite ADSL abonnementen van XS4ALL, Wanadoo, HCCNet en Planet Internet onder de loep genomen. Uit de tests blijkt dat de providers amper tot niets van elkaar afwijken, dit door de simpele rede dat ze allemaal gebruik maken van de KPN infrastructuur.

Al met al blijkt het niet zo voordelig te zijn om een Lite abonnement te nemen, de prijs/snelheid verhouding is erg laag. Bij ZON Breedband Family zit je nog het beste voor weinig geld. Voor precies €39.- krijg je een verbinding van ongeveer 53KB/s, dit is meer dan 2x zo hoog als de 25KB/s die KPN levert met hun Lite abonnement.

Van de vier ADSL Lite-aanbieders heeft Wanadoo de beste prijs-kwaliteitverhouding, omdat deze provider de abonnementskosten in het eerste contractjaar heeft verlaagd naar 29 euro per maand. Tiscali (dat adsl via KPN én concurrent BabyXL aanbiedt) stunt momenteel met zes maanden gratis adsl, maar heeft nog niet voldoende klanten om meetresultaten te scoren.