Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat de Australische rechtbank oordeelde dat de door hackers geproduceerde mod-chips niet illegaal zijn heeft Steve Ballmer, Chief Executive Officer (CEO) van Microsoft besloten om de Xbox van Microsoft van de Australische markt te halen. De mod-chips zijn nu al overal te verkrijgen en leveranciers solderen de chips op verzoek van de koper in no-time op het Xbox moederbord. De Xbox is dan van al zijn beveiligingen verheven.

Volgens de Australische krant The Sydney Morning Herald heeft Ballmer verklaard dat Microsoft overweegt de Xbox van de Australische markt te halen als de wetgeving van het land geen passende bescherming biedt.

Mod-chips zijn al langer een doorn in het oog van consolefabrikanten, maar Microsoft hanteert veruit de agressiefste methoden om de hackers en hun producten te bestrijden. Het bedrijf veranderde (tevergeefs) het interne gedeelte van de Xbox al om de mod-chips onbruikbaar te maken, probeerde een Xbox-hacker te rekruteren en zegt de Xbox Live!-gamedienst te willen gebruiken om mod-chips te detecteren.