Abonneer je gratis op Techzine!

Vanaf vandaag bieden OV Reisinformatie en de Nederlandse Spoorwegen in samenwerking een nieuwe dienst aan. Reizigers die met het openbaar vervoer gaan krijgen een SMS bericht op hun mobiele telefoon als hun trein of bus meer dan 30 minuten vertraging heeft.

De diensten zijn niet geheel kosteloos. Gister werdt bekend gemaakt dat de berichtjes van de NS die de mensen informeert over de problemen met het trein spoor, 40 cent gaan kosten. De SMS berichten van OV Reisinformatie kosten zelfs 55 cent. Deze berichten gaan wel over het algemene openbaar vervoer, dus niet alleen over de treinen.

De berichten bevatten geen informatie over specifieke treinen of bussen, maar alleen over trajecten. De sms-dienst is bedoeld voor iedereen die regelmatig met het openbaar vervoer reist, aldus de NS en OV Reisinformatie. Gebruikers krijgen voorzover mogelijk ook informatie over alternatieve routes.

Begin dit jaar hebben 1400 personen de dienst getest. Zij waren overwegend positief over de meldingen van grote problemen.