Abonneer je gratis op Techzine!

Over de eerste drie kwartalen van 2002 heeft ilse media een netto positief resultaat. Het bedrijf verwacht ook het laatste kwartaal positief resultaat en daarmee winst voor heel 2002. Paul Molenaar, algemeen directeur van ilse media: "De maatregelen die we eerder dit jaar hebben genomen, hebben het succes gebracht dat we verwachtten.. De doelstelling was dit jaar cash-positief te zijn. Als we heel 2002 niet alleen cash-positief maar ook met winst afsluiten, hebben we het dus ruimschoots beter gedaan dan was verwacht.

De winst die ilse media nu boekt vormt volgens Molenaar een gezonde basis voor verdere groei: "We kondigen in de komende weken nog een aantal belangrijke vernieuwingen aan." ilse media is voorzichtig positief gestemd over de ontwikkelingen op de internet-markt: "We verwachten een gezonde groei in advertentie-bestedingen, maar we zijn optimistischer over nieuwe betaalsystemen. Die maken mini-payments of micro-payments mogelijk, waardoor het voor veel partijen aantrekkelijk wordt om te investeren in hoogwaardige diensten. Deze diensten zijn vaak al succesvol bij geringe bijdragen van de consument." Binnenkort kiest ilse media voor één van de nieuwe electronische betaalsystemen.

Daarnaast ziet Molenaar de populariteit van de sites van ilse media gestaag toenemen: "Het internetgebruik groeit in Nederland nog steeds, en onze sites blijven sneller groeien. Daarmee wordt onze positie als grootste Nederlandse internet-uitgever nog steviger."