1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony Recording Media & Energy introduceerde vandaag een nieuw lid van de productfamilie Micro Vault USB-opslagmedia, met hogere capaciteit en betere prestaties. De nieuwe Micro Vault USB2.0 verdubbelt de opslagruimte tot 256 MB en leest de gegevens viermaal sneller dan zijn voorgangers dankzij de snelle USB2.0-interface. De Micro Vault-opslagapparaten van Sony zijn het resultaat van een nieuwe benadering van draagbare opslag. De meest recente versie, 256 MB USB2.0, biedt ongeveer dezelfde opslagcapaciteit als 170 diskettes. In een compact formaat, niet groter dan een autosleutel. De nieuwe Micro Vault is een welkome aanvulling op Sony’s bestaande reeks USB1.1-modellen met capaciteiten van 16, 32, 64 en 128 MB.

Olivier Schwartz, European DVD & New Media Product Manager, Sony RME, zei: "Micro Vault is even eenvoudig in het gebruik als de traditionele diskette, maar is aanzienlijk veelzijdiger dankzij de hogere capaciteit en overdrachtsnelheid. Sony heeft USB-opslagmedia een trapje hoger gezet door toevoeging van cruciale functies voor gegevensbeveiliging en een modieus ontwerp. Micro Vault is onontbeerlijk voor zowel professionals als particuliere pc-gebruikers." Met de "plug-and-play" werking is Micro Vault ideaal voor het opslaan van persoonlijke gegevens en bestandsoverdracht thuis en op kantoor.

Met het USB2.0-model kunnen bestanden snel, handig en eenvoudig worden opgeslagen, uitgewisseld en overgedragen naar en van computers, zonder dat daarvoor kabels of adapters nodig zijn. De Micro Vault-media zijn compact, hebben een metallic afwerking en zijn kleurgecodeerd in overeenstemming met de opslagcapaciteit.