Abonneer je gratis op Techzine!

Philips beeldbuizen staan wereldwijd bekend als een van de beste beeldbuizen verkrijgbaar. Veel andere merken plaatsen de beeldbuizen van de nederlandse electronicagigant in hun televisie-apparaten.

Nu komt Philips weer met een gloednieuwe techniek de het kijkplezier vergroot. Dit keer is het Pixel Plus die een-derde aan horizontale lijnen toevoegt en het aantal pixels op een lijn verdubbelt. Op deze manier komen er extra pixels bij die, zo weten we allemaal, de afstanden verkleinen en de kwaliteit dus verbeterd.

De sterke punten komen ook op andere plaatsen. Door beeld te leveren switched de beeldbuis telkens tussen lege en verlichte beelden. Bij oudere TV’s is dit duidelijk te zien maar ook bij de nieuwere is dit te zien. Pixelplus moet hier een einde aan maken door de tijd van het flikkeren zo miniem te maken dat het eigenlijk niet meer op te merken valt. Zo al is vermeld werden de pixels verdubbelt van 1024 naar 2048 pixels wat een duidelijk verschil opleverd. Ook zal het aantal lijnen van 625 stijgen naar 833 lijnen.