Abonneer je gratis op Techzine!

Bill Gates heeft een nieuw product gepresenteerd dat de samensmelting van pc en tv dichterbij moet brengen: Windows Media Center Extender. Dankzij Windows Media Center Extender is een draadloze verbinding tussen tv en pc mogelijk. Helemaal nieuw is het concept niet. Sony en Hewlett-Packard hebben vorig jaar al vergelijkbare producten gelanceerd.

Gates vertelde over Windows Media Center Extender tijdens zijn toespraak op de Consumer Electronics Show (CES). Tijdens deze toespraak ontvouwt de Microsoft-topman traditiegetrouw zijn visie op de toekomst van de computerindustrie. Windows Media Center Extender was de enige nieuwe technologie die Gates tijdens zijn toespraak aankondigde. Media Center-pc’s stellen de gebruiker in staat om via de tv foto’s, muziek en video van de pc te halen. De Media Center software stelt gebruikers in staat om met een afstandsbediening door foto’s en dergelijke op de pc te bladeren.

Windows Media Center Extender moet voor het eind van dit jaar op de markt komen. Onder meer Dell en Samsung zullen het product verkopen. Het zal worden ingebouwd in tv’s of worden geleverd als set-top box. De prijs zal tussen de 300 en 600 dollar bedragen.