Abonneer je gratis op Techzine!

D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert een nieuwe chassis-based layer 3-switch voor de zakelijke markt. De DES-6500 volgt op de introductie van diverse switches voor veeleisende omgevingen eerder dit jaar. Daarmee onderstreept D-Link haar focus op zakelijke klanten. De nieuwe switch heeft acht slots die configuraties tot 96 Gigabit-poorten en een backplane-capaciteit van 160Gbps mogelijk maken.

De DES-6500 is een flexibele en krachtige chassis-based layer 3-switch met acht open slots. De switch is uitgerust met diverse functies voor effectief beheer en routing van verkeer, en biedt enkelvoudig IP-beheer voor virtuele stacks. Het beheer wordt nog eenvoudiger door een software-upgrade die later dit jaar beschikbaar komt. De switch heeft een backplane switch-capaciteit van 160Gbps. Bovendien kunnen koper en glasvezel gemengd ingezet worden, waardoor het chassis eenvoudig geconfigureerd kan worden voor werkstations, het bedrijfsnetwerk en backbones.

"De DES-6500 is onze nieuwste switch voor veeleisende en flexibele omgevingen. Eerder in 2004 introduceerden we stapelbare switches met enkelvoudig IP-beheer en krachtige Gigabit-oplossingen. Deze switch is weer een nieuw product binnen ons streven naar het leveren van flexibele en kosteneffectieve oplossingen voor de zakelijke markt", zegt Stefan Nilsson, Marketing Manager Nordic & Benelux.

De beheertools bestaan uit bandbreedtecontrole en SNMP- en RMON-beheer. Andere functionaliteiten zijn Quality of Service en multilayer Access Control List (L2, L3 en L4), waardoor het een krachtige beveiligingsoplossing is. De DES-6500 is een betrouwbare switch met een optie voor redundante stroomtoevoer. Verder is het een hot swap-oplossing waardoor kaarten eenvoudig gewisseld kunnen worden en ook snelle foutdiagnose mogelijk is.

De DES-6500-switch is vanaf mei 2004 beschikbaar en het chassis kost circa 2.198 euro (exclusief BTW). De prijs voor de uitbreidingsmodule voor 12x1000Base-T en 2x Combo Mini GBIC-poorten is circa 3.227 euro (exclusief BTW) en de uitbreidingsmodule voor 12 SFP Mini GBIC-poorten kost circa 2.934 euro (exclusief BTW).