min

Tags in dit artikel

, ,

Technorati, een weblog zoekmachine, zegt dat het nu meer dan 3 miljoen weblogs trackt. Dagelijks komen hier zo’n 8.000 tot 17.000 nieuwe blogs bij. Hiervan zou 36 procent vrienden en familie irriteren en 12 procent de aandacht van advocaten aantrekken met hun commentaar.

Van alle weblogs is er in slechts 55 procent nog iets bijgeschreven in de laatste drie maanden. Toch wordt er in een groot aantal nog dagelijks iets geplaatst. Per dag worden er zo’n 275.000 gesprekken gevoerd en dit aantal is stijgende. Gemiddeld genomen worden er per seconde meer dan drie blogs geupdate.

Eerder dit jaar toonde een onderzoek door MIT al aan dat het grootste gedeelte van de bloggers zichzelf portretteren op hun sites. 55 procent van de bloggers gebruikt dan ook hun eigen naam. 20 procent gebruikt daarentegen een variant van hun volledige naam: alleen een voornaam, een voornaam en de eerste letter van de achternaam of een pseudoniem die bekenden herkennen.

Door de keuze om niet anoniem te blijven roepen 1.080.000 bloggers jaarlijks woede van geliefden en kennissen over zich heen door verkeerde dingen op weblogs te zetten. Jaarlijks worden zelfs 360.000 mensen gedagvaard door hun blog gedrag.

Ook de inhoud van de weblogs lijkt sterk te veranderen. Boden weblogs vroeger nog vooral nuttige en grappige links, nu bieden weblogs vooral persoonlijke berichten en verhalen. Ongeveer 83 procent van de mensen die reageren kenmerken hun reacties als persoonlijk. 20 procent plaatst nog steeds nuttige en grappige links.