Abonneer je gratis op Techzine!

Iomega Corporation heeft de nieuwe Iomega(r) Super DVD-brander 12x Dual-Format USB 2.0 gelanceerd. De DVD-drive met dual layer van Iomega is de eerste van de nieuwe generatie externe DVD-branders van Iomega die tot 8,5 GB* kan opslaan op een enkele DVD+R DL-disc (double layer). Samen met een uitstekende verzameling software biedt de nieuwe drive de gebruikers een gebruiksvriendelijke tool om hun video’s, data, muziek en foto’s te beheren.

Nieuwe capaciteit van 8,5 GB
DVD+R DL-discs hebben twee beschrijfbare lagen in plaats van een, waardoor de gebruikers over een totale capaciteit van 8,5 GB beschikken, dat wil zeggen 80% meer dan de vorige generatie discs van 4,7 GB. Die capaciteit biedt belangrijke voordelen:

Gebruikers kunnen hun zelfgemaakte video’s opnemen met DVD-kwaliteit en hogere bit rates, waardoor zowel het beeld, de resolutie als de kwaliteit verbeteren. Bedrijven kunnen tot 12 cd’s aan data archiveren op een enkele DVD+R DL-disc, zodat de kosten en de complexiteit afnemen. IT-afdelingen kunnen systeembeelden uitwerken voor de pc’s van hun klanten. Filmmakers kunnen nieuwe DVD-titels "masteren" en testen met behulp van goedkope schijven, alvorens ze met traditioneel materiaal een lading discs maken.

Hoofdkenmerken
De Super DVD-brander 12x Dual-Format USB 2.0 van Iomega is snel en gemakkelijk te installeren en te bedienen, over verscheidene computers en besturingssystemen. Het is dan ook een uitstekende keuze voor praktisch elk beschrijfbaar schijfformaat, inclusief cd’s, single-layer dvd’s (met één laag) en dual-layer dvd’s (met twee lagen).

De drive ondersteunt DVD+R en DVD+RW (12x4x16x schrijven, herschrijven en lezen), DVD-R en DVD-RW (8x4x16x) en CD-R en CD-RW (40x24x40x). Audio-cd’s branden gaat sneller dan ooit dankzij de 40x digitale audio-extractie.

De nieuwe drive heeft ook een "buffer-under-run"-bescherming zodat de gebruiker veilig cd’s kan branden en bevat de Iomega DVD Solutions Wizard die de gebruikers helpt bij het kiezen van de juiste software en disc voor de verschillende taken. Gedaan met gissen dus!

De DVD+R DL-norm
De opnametechnologie van DVD+R DL is een "write-once"-opnametechnologie die werd ontwikkeld door Philips en mediamaker MKM. De technologie werd overgenomen door de DVD+RW Alliance, waar Dell, Hewlett-Packard, Mitsubishi Chemical/Verbatim, Philips, Ricoh, Sony, Thomson, Yamaha en Microsoft lid van zijn.

De dual-layer-disc bestaat uit twee beschrijfbare, organische kleurstoflagen. De bovenste laag is halftransparant, waardoor de opnamelaser ofwel op de bovenste laag ofwel op de onderste laag kan richten. Wanneer de gegevens worden opgenomen, verhit de laser microscopische delen van een van de beschrijfbare lagen, waardoor permanente puntjes in de organische kleurstoflaag ontstaan. Het resultaat kan door praktisch elke standaard-dvd-speler of dvd-rom-drive worden gelezen