De EasyGroup, bekend van onder andere luchtvaartmaatschappij easyJet en Autoverhuurbedrijf easyCar start een eigen online muziekdienst.

Met de muziekdienst die easyMusic heet, wil de easyGroup de concurrentie aangaan met de gevestigde muziekdiensten als bijvoorbeeld iTunes van Apple en Connect van Sony.
Om daarin succesvol te zijn zal de bekende formule van de EasyGroup daarom ook toegepast worden op de muziekdienst.

Dat houdt in dat easyMusic muziek zal aanbieden voor 25 penny wat neerkomt op ongeveer 35 eurocent per nummer.
Dat is stukken goedkoper dan de 99 eurocent die de meeste concurrenten vragen voor een nummer.

De techniek achter EasyMusic komt van het bedrijf Wippit.
"Het doel van easyMusic is om de dienst te worden van mensen die waard voor hun geld willen. Dat betekent niet dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. We willen gewoon een betere prijs bieden en minder voorwaarden", aldus Paul Meyers. oprichter van Wippit.

De muziekbestanden van easyMusic zijn daarom universeel en dus bruikbaar op bijna alle mp3-spelers. Daarnaast verlopen de nummers ook niet als het abonnement afloopt.

Voorlopig heeft easyMusic ongeveer 200.000 nummers in de collectie. De collectie is gebaseerd op bekende hitlijsten en bavat nummers van alle grote muzieklabels.
In de toekomst wil easyMusic ook een sectie toevoegen waar onbekende artiesten hun nummers kunnen plaatsen. Een deel van deze nummers zal dan tevens gratis te downloaden zijn.