Gamers die denken bij de Wall-Mart keten in Amerika als één van de eersten de hand kunnen leggen op Microsoft’s nieuwe Xbox 360 console, komen voorlopig bedrogen uit. Een bug in de console heeft Wall-Mart ertoe gedwongen om de stekker uit de kiosks te trekken.

Het probleem zit hem in de draadloze verbinding die de Xbox 360 console gebruikt voor de controllers. De signalen vanaf de Xbox 360 bleken storing te geven met de signalen van de hand-scanners die Wall-Mart medewerkers gebruiken om de voorraad te inventariseren.

Microsoft heeft het probleem erkend als een klein probleem en heeft het probleem inmiddels verholpen.
"Winkels passen hun interne managementsystemen constant aan en zo nu en dan wordt een nieuw product geïntroduceerd dat een dergelijke vorm van tijdelijke storing kan veroorzaken.
Momenteel werken we nauw samen met onze partnerbedrijven om een software oplossing te vinden waarmee dit probleem de wereld uit geholpen kan worden.
Aanpassingen aan kiosk die in commerciële gebieden staan is niet ongewoon en we overwegen om de aanpassing standaard te maken als onderdeel van de introductie", aldus een woordvoerder van Microsoft.

De Xbox 360 werkt net als telefoons, draadloze netwerk routers en bluetooth apparaten met een 2,4GHz radiofrequentie. Microsoft heeft aangegeven dat apparaten die niet voldoen aan de FCC/ETSI standaarden voor deze frequentie storing kunnen geven met andere apparaten in deze frequentie.
Het bedrijf geeft echter aan dat er weinig apparaten binnenshuis gebruikt worden die niet aan de standaarden voldoen.