Zanger Justin Hawkins van de rockband ’the Darkness’ heeft wel een heel opmerkelijk aankoop gedaan op veilingsite eBay. Hij kocht een nog niet officieel uitgebracht album van zijn eigen band, om te voorkomen dat de CD zou uitlekken voordat hij in de winkel zou liggen.

De CD zal pas eind deze maand in de winkels liggen, maar op eBay werd de CD al door iemand aangeboden. Om de koop te winnen moest Hawkins 350 Engelse pond betalen.

De CD is waarschijnlijk afkomstig van iemand uit de muziekindustrie of een muziekjournalist. De platenmaatschappij van de band had namelijk een klein aantal CD’s naar verschillende personen opgestuurd om de CD te recenseren. Alle CD’s zijn echter voorzien van een serienummer, zodat het niet moeilijk zal zijn om te achterhalen van wie de CD op eBay afkomstig is.

"ik heb ons eigen album op eBay gekocht van dit figuur", vertelde Hwakins aan de BBC
Hawkins zei tevens dat de verkoper geen CD’s meer hoeft te verwachten van de platenmaatschappij en sluit juridische stappen niet uit. De drummer van de band ziet het liefst dat de verkoper ontslagen wordt.

eBay wilde niet veel kwijt over het verhaal, maar meldde wel dat de verkoop van pre-release CD’s niet specifiek wordt verboden in haar regels.