Abonneer je gratis op Techzine!

Na haar sterke merknaam Walkman met succes te hebben toegepast op mobiele telefoons, gaat Sony nu hetzelfde proberen met haar merknaam Cyber-Shot. Het bedrijf heeft in deze serie een camera aangekondigd met een 3,2 megapixel camera. Verder introduceerde het bedrijf het eerste clamshell model in de Walkman serie.

Duidelijk mag zijn dat de nadruk in de nieuwe Cyber-Shot serie ligt op de camerafuncties in de telefoon. Sony heeft de K800 en K790 telefoons voorzien van een 3,2 megapixel camera met auto-focus, ingebouwde rode-ogenreductie, geïntegreerde Xenon flitser en beeldstabilisatie. Beide modellen zien er identiek uit, met het verschil dat de K800 een 3G telefoon is en de K790 een tri-band GSM/GPRS/EDGE model.

De telefoon heeft een twee inch schermpje, dat 262,144 kleuren kan weergeven in een resolutie van 320×240. Het toestel heeft verder 64MB ingebouwd geheugen, maar dat kan uiteraard met MemoryStikcs uitgebreid worden. Google’s Blogger service wordt standaard ondersteund, waardoor de foto’s eenvoudig op het internet gezet kunnen worden. Helaas is daarbij niet gekozen voor Wi-Fi mogelijkheden. Verder is er nog Bluetooth 2.0 aanwezig en kunnen foto’s direct worden afgedrukt op PictBridge compatible printers.

Sony Ericsson liet verder weten dat de telefoon is voorzien van de nieuwe BestPic mode. Hiermee neemt de telefoon zeer snel achter elkaar negen foto’s. Vier daarvan worden genomen als de fotoknop wordt ingedrukt voor de auto-focus, één ‘normale’ foto en vier foto’s na het nemen van de foto.
De gebruiker kan vervolgens bepalen welke foto het mooist is en de rest weggooien, maar ook besluiten om alle foto’s te houden. Volgens Sony Ericsson gaat het hier dus niet om de bekende burst mode.

Zoals gezegd heeft Sony Ericsson ook nog een nieuw model in de Walkman serie aangekondigd, namelijk de W310. Het apparaat is een clamshell model en is voornamelijk gericht op de jeugdige koper. Functies als Bluetooth 2.0, een FM Radio, een quad-band radio met EDGE ondersteuning en mogelijkheid voor MemoryStick Micro zijn voorzien. Standaard krijgt de koper 20MB aan telefoongeheugen en een 256MB MemoryStick.

Het gebrek aan een goede camera (minder dan één megapixel), moet worden gecompenseerd met een stanbytijd van 400 uur en een gesprekstijd van 9,5 uur.
De W310 zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2006. De K800 en K790 zullen ook in dat kwartaal uitkomen. Prijzen zijn niet bekendgemaakt, omdat die te sterk afhankelijk zouden zijn van subsidies en tarieven van providers.