Microsoft rolt cumulatieve update uit voor Windows 10 Build 1709

Abonneer je gratis op Techzine!

Microosft heeft een nieuwe cumulatieve update uitgebracht voor Windows 10, Build 1709. Dat is de Fall Creators Update die al op veel apparaten uitgerold is. Middels deze update rolt Microsoft een fix uit voor een probleem met USB-apparaten. De daadwerkelijke Patch Tuesday moet nog komen en zal meer fixes met zich meebrengen.

Uit de changelog van Microsoft blijkt dat de vooral één belangrijke fix met zich meebrengt.

“Lost een probleem waardoor sommige USB-apparaten en onboard devices, zoals een ingebouwde camera, laptop of muis stopten met werken. Dit kan voorkomen als de Windows Update servicing stack de nieuwere versie van bepaalde kritische drivers tijdens de cumulatieve update niet installeert en bepaalde actieve drivers tijdens het onderhoud verwijdert.”

De update is acht dagen voor Patch Tuesday uitgebracht en dat Microsoft nu met de update komt, wijst erop dat het nodig is om ervoor te zorgen dat de update die dag goed werkt en zonder problemen uitgerold wordt. De nieuwe update kan uiteraard op de site van Microsoft gedownload worden.

Bekende problemen

Er zijn een paar problemen bekend bij Microsoft die nog opgelost moeten worden. Daaronder bevindt zich een probleem waardoor bepaalde antivirussoftware niet goed werkt en een probleem waardoor sommige apparaten stellen dat de update niet geïnstalleerd is, al is dat wel het geval.

Uiteraard is het niet nodig om de update handmatig te installeren, maar kan er ook gewoon voor gekozen worden om Windows te laten controleren op updates.