Abonneer je gratis op Techzine!

Niet alleen de lage lonen laten bedrijven naar het Oosten trekken. Ook spambedrijven vestigen zich er vanwege de regels die er gelden omtrent het versturen van dergelijke mails. China is van plan hier strenger tegen op te treden.

In de Verenigde Staten is er sinds 2003 reeds een wetgeving die spam moet aanpakken. China wil nu een gelijkaardige wetgeving regelen die de spam in het land moet aanpakken. De wetgeving verplicht de boodschap AD toe te voegen aan een reclamebericht. Ook zijn er regels voor het versturen van sms-berichten.

China heeft op de VS na het grootste aantal internetgebruikers. Logisch gevolg is dat in dit land ook een heel aantal zombie-pc´s aanwezig zijn. Deze maken deel uit van een groot spamnetwerk en versturen constant dergelijke e-mails. Ook e-mails die naar Chinezen worden verstuurd moeten aangepakt worden.

Het grote aantal zombie-pc´s in China is vooral te wijten aan de gepirateerde software. Beveiligingsupdates zijn hiervoor niet verkrijgbaar waardoor deze pc´s dan ook een makkelijk doelwit vormen voor spyware, virussen en andere gelijkaardige malafide programma´s.