2min

Tags in dit artikel

, ,

Qualcomm Technologies komt met drie nieuwe processoren. Het gaat om de Snapdragon 429, 439 en 632. Elk is volgens het bedrijf ontworpen om verbeterde performance, batterijleven en AI-mogelijkheden naar mobiele apparaten te brengen. Ook krijgt grafische verwerking extra aandacht bij deze nieuwe generaties.

Qualcomm stelt dat er meer dan 1.350 verschillende commerciële apparaten zijn die gebruik maken van Snapdragon 600-processoren. Ook zijn er zo’n 2.300 Snapdragon 400-apparaten in de omloop, gemaakt door ontwikkelaars wereldwijd. De nieuwe generatie processoren moet dat aantal alleen maar doen groeien.

  • Snapdragon 632: De nieuwe Snapdragon 632 brengt volgens Qualcomm de belangrijkste mobiele ervaringen samen, waaronder “mainstream gaming, 4K-video’s, kunstmatige intelligentie en LTE-snelheden”. Het geheel is tot veertig procent sneller van de vorige generatie, dankzij de combinatie van de Qualcomm Kryo 250 CPU en Qualcomm Adreno 506 GPU. Er kunnen camera’s met maximaal 24-megapixelsensor, of een dubbele camera met maximaal 13-megapixelsensor gebruikt worden. Verder ondersteunt de Snapdragon 632 FHD+-schermen.
  • Snapdragon 439 en 429: Deze nieuwe platformen zijn gericht op de meest “prijsgevoelige consument”. Beide platformen beschikken over kunstmatige intelligentie die prestaties van de camera verbetert, zorgt voor betere stemcontrole en extra security. Deze platformen zijn tot vijfentwintig procdent sneller dan de vorige generaties. De Snapdragon 439 is voorzien van een octa-core CPU en de Adreno 505 GPU. De Snapdragon 429 heeft een Adreno 503 GPU. De 439 ondersteunt verder een 21MP single-camera en 8MP dual-camera. De 429 doet het iets minder goed, met maximaal een 16MP single-camera en 8MP dual-camera.

De verwachting van Qualcomm is dat de eerste apparaten met deze processoren in de loop van de tweede helft van het jaar op de markt komen.