Abonneer je gratis op Techzine!

De Voice over IP (Voip) markt laat een sterke groei zien. Ondanks de matige prestaties van de telecomproviders in Nederland.

Het gebruik van Voip oplossingen in Nederlandse organisaties vanaf 50 werknemers ligt inmiddels gemiddeld op 25%. De overheid loopt hierin als sector voorop in het gebruik: maar liefst 37% van de overheden gebruik dit inmiddels. De sectoren industrie, bouw en transport lopen achter met nog geen 22%. Dit blijkt uit de Marketing en Channel Evaluation survey, een onderzoek onder ruim 400 IT managers.

De komende twee jaar neemt het gebruik van Voice over IP toe tot ruim de helft van de organisaties. De hoogste groei is te verwachten in de sector handel, waar het gebruik binnen twee jaar op 60% zal uitkomen.

Voor de aanschaf van de Voice over IP oplossing richt 30% zich rechtstreeks tot de telecomprovider. De beoordeling van de telecomprovider is over het algemeen goed, namelijk een rapportcijfer 7. Echter waar het de kennis van het begrijpen van specifieke bedrijfsprocessen betreft, geeft ruim 40% van de ICT-managers een 6 of lager. Zo’n 30% vindt daarnaast dat de service en klantgerichtheid van de telecomproviders te wensen over laat. Bijna 10% van de ICT managers geeft dan ook aan de volgende keer niet opnieuw bij de telecomprovider aan te kloppen voor een dergelijke oplossing.