2min

Tags in dit artikel

,

Normaliter controleert de University of Abertay’s niet het verleden van studenten, maar voor haar nieuwste opleiding ziet de opleider zich genoodzaakt om het verleden van studenten die zich aanmelden flink uit te pluizen.

De nieuwe opleiding die in september aan de University of Abertay’s start is namelijk bedoeld om hackers af te leveren die in staat zijn om bedrijven te helpen bij het beveiligen van hun netwerken. De studie, genaamd "Ethical Hacking and Countermeasures", duurt vier jaar. Iemand die aan deze opleiding afstudeert kan vervolgens aan de slag als White Hat Hacker.

Een White Hat hacker houdt zich in principe met hetzelfde bezig als een Black Hat Hacker, maar houdt zich daarbij aan de Hacker ethic, de ethische regels voor hackers. Overigens geven sommigen er de voorkeur aan om in plaats van Black Hat Hackers het woord Crackers te gebruiken.

Beide woorden voor hackers die zich niet aan de hacker ethics houden worden in de media echter weinig gebruikt, waardoor het uit de tekst duidelijk moet worden wat de intenties van de hacker zijn. De universiteit wil echter niet in de loop van de opleiding ontdekken wat de intenties van haar studenten is en daarom heeft de universiteit besloten om alle aanmelders goed te controleren.

De universiteit zal daarbij samenwerken met Home Office, zodat mensen met een crimineel verleden uitgesloten kunnen worden van deelname. Opleidingshoofd professor Lachlan McKinnon is het ermee eens dat de universiteit nooit kan uitsluiten dat mensen hun opleiding uiteindelijk toch gaan misbruiken, dat geldt volgens hem ook voor mensen die opgeleid worden tot arts. Wel zal de universiteit gedurende de opleiding haar studenten goed in de gaten houden.