Campzone is het grootste LAN evenement in open lucht van Europa. Campzone 2006 is op moment van schrijven nog in volle gang en door het mooie weer zijn er weer een recordaantal bezoekers. Niet alleen gamers zijn aanwezig, soms is er ook eens een cameraploeg voor een nieuwsitem over Campzone. Ook Nova was van de partij, echter is dit in het verkeerde keelgat geschoten bij de organisators en bezoekers.

Men is gestart met Campzone in 2001 en sindsdien is het ieder jaar gehouden op het terrein naast het bekende pretpark Walibi World. Ieder jaar trekt het evenement meer en meer bezoekers, van 400 het eerste jaar tot 1750 in 2005.
Nova , het nieuws- en actualiteiten programma van de NPS en de Vara, kwam gisteren langs op Campzone 2006 en maakte er enkele filmbeelden, daar hadden de organisators natuurlijk niets op tegen, extra publiciteit is altijd welkom. Maar als je achteraf te weten komt dat vele beelden van je LAN evenement gebruikt worden in een programma over gameverslaving, dan schiet dat toch even in het verkeerde keelgat. Als je nog nooit van Campzone hebt gehoord en dan ineens dat programma ziet, dan denk je dat Campzone vol zit met dramatisch verslaafde computergeeks, wat dus niet zo is. Je kan er natuurlijk niet van uitgaan dat er geen enkele gameverslaafde op zo’n evenement aanwezig is, maar volgens de organisatoren is dat aantal kleiner dan 3 procent. Niet alleen is dit slechte reclame voor Campzone, ook voelen de bezoekers zich persoonlijk beledigd, de meeste mensen komen gewoon voor de gezelligheid.

Een quote namens de organisatie:

Quote:

Mijn bezoekers worden op deze manier neergezet als hersenloze zombies en dat vind ik echt belachelijk

Op Campzone zijn er trouwens nog veel buitenactiviteiten georganiseerd om de warmte zo draaglijk mogelijk te houden.
Wie het nieuwsitem nog eens wil nakijken, kan hier klikken. En wie de makers graag eens iets wil meedelen, kan hier klikken, maar houd het wel netjes.