Abonneer je gratis op Techzine!

Het is geen geheim dat een van de minpunten van de originele Xbox de ietwat grote en lompe controler was, Microsoft besesfte dit na enige tijd en bracht een kleinere versie hiervan uit. De Xbox 360 werd gebundeld met een nog slankere versie van de controller, welke door veel gamers aangeprezen wordt, maar alles kan natuurlijk beter en daarom is Microsoft alweer bezig met de ontwikkeling van 2 nieuwe controllers.

De website ComuterAndVideoGames.com had de kans om Konami’s Pro Evolution Soccer producer Shingo ‘Seabass’ Takatsuka te spreken. Deze vermelde dat hij in het bezig was van twee nieuwe Xbox 360 controllers. Microsoft heeft deze twee controllers naar Seabass gestuurd zodat hij de nieuwe knoppenconfiguratie kon testen bij Pro Evolution Soccer. Bij deze game zijn de meeste gamers het er over eens dat hij het beste gespeeld wordt met de Dual Shock van de PlayStation, als het aan Microsoft ligt moet hier verandering in komen.

In datzelfde gesprek onthulde Seabass ook dat PES in ontwikkeling is voor de Wii. Het team is aan het experimenteren met verschillende controllerschema’s zodat de Wiimote en Nunchuck zoveel mogelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld het ingooien en zelfs schieten. Echter moet het interessantste nog komen, Seabass heeft horen waaien dat de concurrent, EA, volop bezig is een systeem uit te denken dat je bijvoorbeeld de Wiimote met een bandje rond je voet kan schuiven om zo erg realistisch en intuïtief het spel te spelen. Meer informatie hierover zodra deze bekend is.